Operátori sa odvolali voči rozhodnutiu o predĺžení licencií, nemusia platiť

24.08.2011 Celý región

Bratislava 24. augusta (TASR) - Mobilní operátori Orange a T-Mobile sa odvolali voči rozhodnutiu Telekomunikačného úradu (TÚ) SR o predĺžení a spoplatnení ich licencií o ďalších 10 rokov. TASR to potvrdil hovorca úradu Roman Vavro. Operátori tým dosiahli, že zatiaľ nemusia zaplatiť požadovanú sumu spolu takmer 90 miliónov eur.

Príslušnému odboru TÚ SR teraz plynie lehota 30 dní, dokedy by mal svoje rozhodnutie preskúmať a buď ho zmení, ale bude trvať na svojom a odvolanie operátorov postúpi predsedovi úradu, ktorý o každom z nich definitívne rozhodne. Rozhodnutie sa potom stane právoplatným dňom doručenia.

Vavro v tejto súvislosti zdôraznil, že napadnuté rozhodnutia o predĺžení mobilných licencií sú vykonateľné, operátori môžu naďalej poskytovať svoje služby a koncových užívateľov sa tak celý spor nedotkne. \"Tým, že sa odvolali, rozhodnutia nenadobudli právoplatnosť. Dosiahli to, že nemusia platiť až do doby, kým to rozhodnutie nenadobudne právoplatnosť,\" priblížil hovorca úradu.

O predĺžení licencií dvom najväčším slovenským mobilným operátorom rozhodol TÚ SR ešte 9. augusta, pričom stanovil aj poplatky za tieto licencie. \"Spoločnosti Orange Slovensko, a.s. bola určená jednorazová úhrada vo výške 40.686.786,80 eur a spoločnosti Slovak Telekom, a.s. vo výške 
 

Vyberte región